Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim fiyatı belli oldu

Türk Kızılayı 2024 Yılında 146 Bin 683 Vekalet Sahibi Adına Kurban Kesimi Yaptı

Türk Kızılayı İstanbul Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında, Genel Müdür Kerem Kınık, 2024 yılında Türkiye dahil 21 ülkede 146 bin 683 vekalet sahibi adına kurban kesimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Her geçen yıl vatandaşların Kızılay’a emanet ettiği kurban paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gayret gösterdiklerini belirten Kınık, her sene artan bir teveccühle karşılaştıklarını vurguladı.

Geçen yıl toplamda 21 bin 252 vekalet sahibi adına Gazze’de, 115 bin vekalet sahibi adına yurt dışında ve 10 bin 416 vekalet sahibi adına yurt içinde olmak üzere toplamda kurban kesimi gerçekleştirildiğini dile getiren Kınık, ulaşılan kişi sayısında %70’lik bir artış yaşandığını ve 2024 yılında 4 milyon 913 bin 693 kişiye kurban paylarının ulaştırıldığını aktardı.

Kurban paylarının konserve şeklinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Kınık, bu sayede payların en az iki yıl raf ömrüne sahip olduğunu ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılabildiğini söyledi. Gazze’de de uygulanan konserve modelinin bu sürekliliği sağlamak adına önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Yeni yılda 22 ülkede kurban kesimi ve dağıtımı planladıklarını belirten Kınık, Türkiye’de 46 aşevine ek olarak sene sonuna kadar 15 yeni aşevi açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yılki kurbanını Gazze’ye bağışladığını açıklayan Kınık, bağışların sınır kapılarında bekletilerek Gazze’ye iletildiğini belirtti. Gazze’de her gün 30 bin kişiye sıcak yemek sunduklarını ve yardımların devam edeceğini ifade etti.

2024 vekaletle kurban kesimi ücretlerini de paylaşan Kınık, “Yurt içi ve Filistin Gazze kategorisi için 13 bin 250 TL, yurt dışı için ise 5 bin 250 TL olarak belirlendi.” dedi.

Related Posts

Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı

Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda satılan meyve ile sebzelerin çoğunda zararlı pestisit ve PFAS kalıntıları bulunduğunu ortaya koydu.

Elektrik üretimi şubatta arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.

Doğal gaza bir zam daha geliyor

5 Nisan’da elektrik tarifelerinde yüzde 25 fiyat artışına gidilirken, doğal gazdaki yüzde 20 ila 24,2 oranındaki zamlar ise sanayi tipi aboneler ve elektrik üretim santralleri ile sınırlı tutulmuştu. Enerji yönetimi, konut abonelerini de kapsayacak şekilde doğal gaz tarifelerine ciddi bir zam yapmaya hazırlanıyor.

Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığı 2025 yılı ilk çeyreğinde sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yüzde 218 oranında artışla 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığını belirten CHP’li Gürer uyardı: Yurttaşın cebini asıl ağustosta vuracak!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, meyve ve sebzelerin üzerine kabus gibi çöken don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığına dikkat çekerek uyardı. Cumhuriyet’e konuşan Gürer, “İhracat azalacak ithalat artacak. Bu da tüketiciye daha yüksek fiyattan ürün gelecek demek. Bu yıl elmanın, kirazın yeni ürünlerinde fiyatı artar. Şu an hâlâ geçen yılın ürünlerini tüketiyoruz. Bu yıl ağustostan sonra sonra gıda enflasyonunda bahçe ürünlerine ilişkin önemli artışlar oluşur. Çünkü ürün olmayacağı gibi stokta da ürün kalmayacak. Daha donun etkisiyle oluşan fiyat artışları gerçekleşmedi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir