Doğal gaza bir zam daha geliyor

Yüksek Enflasyon Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatlarına Zam Yaptırıyor

Türkiye’de enflasyonun yükselmesiyle birlikte enerji maliyetleri de hızla artmaya devam ediyor. Elektrik ve doğal gaz tarifelerine ardı ardına zamlar yapılıyor. 5 Nisan’da elektrik tarifelerine %25 zam gelirken, doğal gazda ise sanayi aboneleri için %20, elektrik üretim santralleri için ise %24,2 oranında zam uygulanmıştı.

DOĞAL GAZA YENİ BİR ZAM YOLDA

Şu an için konut abonelerini kapsamayan doğal gaz zammıyla ilgili enerji yönetimi, konut abonelerini de içerecek yeni bir zam için hazırlıklara başladı. Gazeteci Olcay Aydilek, “Konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatları Mayıs ayında artacak mı?” sorusuna şu şekilde cevap verdi: “Sektör kaynakları, doğal gazda yüksek oranlı bir zamın gerekli olduğunu belirtiyor. Bahar aylarında konutlardaki gaz tüketimi ciddi şekilde azaldı. Birkaç ay içinde zam bekleniyor.”

Sektör kaynakları, emekli aylıkları ve memur maaşlarına temmuz ayından itibaren bir zam yapılacağına dikkat çekerek, “Doğal gaz zammı, yılın ilk yarısında gözlenecek enflasyonu artırıcı etkiler göz önüne alınarak temmuz ayında ya da sonraki aylarda gerçekleşebilir” açıklamasında bulundu. Konutlara satılan doğal gazda olası zam oranına ilişkinse “Elektriğe %25 zam yapıldı. Doğal gazda da benzer şekilde çift haneli zam yapılması sürpriz olmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Elektrik üretimi şubatta arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.

Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığı 2025 yılı ilk çeyreğinde sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yüzde 218 oranında artışla 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığını belirten CHP’li Gürer uyardı: Yurttaşın cebini asıl ağustosta vuracak!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, meyve ve sebzelerin üzerine kabus gibi çöken don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığına dikkat çekerek uyardı. Cumhuriyet’e konuşan Gürer, “İhracat azalacak ithalat artacak. Bu da tüketiciye daha yüksek fiyattan ürün gelecek demek. Bu yıl elmanın, kirazın yeni ürünlerinde fiyatı artar. Şu an hâlâ geçen yılın ürünlerini tüketiyoruz. Bu yıl ağustostan sonra sonra gıda enflasyonunda bahçe ürünlerine ilişkin önemli artışlar oluşur. Çünkü ürün olmayacağı gibi stokta da ürün kalmayacak. Daha donun etkisiyle oluşan fiyat artışları gerçekleşmedi” dedi.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir