Girne’den İstanbul’a; Ekrem İmamoğlu’nun diplomaya uzanan yolculuğu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Üniversite Diploması Sahtecilik İddialarıyla GÜndemde

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun KKTC’den İstanbul Üniversitesi’ne yaptığı yatay geçiş ve aldığı üniversite diploması, sahtecilik iddiaları üzerine başlatılan resmi soruşturma ile gündeme geldi.

İmamoğlu hakkında açılan yeni soruşturma, son dönemde artan dava ve soruşturmalar arasına eklenmiş durumda. Bu kez, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İmamoğlu’nun, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca 26 Şubat’ta ifade vermesi istendi.

YÖK’ün Raporu İddiası ve İhbarlar

Soruşturmanın, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından hazırlanan bir raporda “İmamoğlu’nun diplomasının sahte olduğuna dair tespitler” bulunduğu iddiası üzerine başlatıldığı belirtilirken, başsavcılığa iletilen ihbarların da süreci hızlandırdığı ifade edildi.

TIKLAYIN – Ekrem İmamoğlu’na Bu Kez de ‘Sahte Diploma’ Soruşturması!

“Yasal Olmayan Yatay Geçiş” İddiası

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, İmamoğlu’nun 1990’da Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) İşletme Fakültesi’ne kaydolduğu, bir yıl sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaptığı biliniyor. Ancak bazı çevrelerin, bu yatay geçişin yasal olmadığını öne sürerek, diplomanın geçerliliğine itiraz ettiği belirtildi.

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun, o dönem İmamoğlu ailesiyle tanışıklığı olduğu ve geçişte etkili olduğu yönündeki iddialar da tartışmalara neden olmuştu. Hem Prof. Dr. Alemdaroğlu hem de İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu, bu iddiaları “tamamen dedikodu” olarak nitelendiriyor. Alemdaroğlu, “O dönem hiçbir idari görevim yoktu, üstelik üniversite yönetimiyle de ters düştüğüm için böyle bir desteğim olamaz” derken, baba İmamoğlu ise “Ben de, Ekrem de o tarihte Alemdaroğlu’nu tanımazdık. O dönem sadece bizim çocuk değil, pek çok öğrenci KKTC’den İstanbul’a geçiş yaptı” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN – İmamoğlu Hakkında Başlatılan Diploma Soruşturması Gazete Manşetlerinde!

Futbol, İş Hayatı ve Eğitim Süreci

İmamoğlu, üniversite hayatını sürdürürken aynı zamanda aile şirketlerinde çalışmaya başladığını belirtti. İnşaat alanında faaliyet gösteren aile işlerinde yoğun mesai harcadığını, bir yandan da üniversite takımında futbol oynadığını ifade etti.

1994’te İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimine başladığını ancak araya iş ve askerlik gibi nedenler girince öğrenimini yarım bıraktığını söyledi. 2014’te Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde çıkan Af Kanunu’ndan yararlandığını ve 2017’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları bölümünden yüksek lisansını tamamladığını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada nasıl bir hukuki yol izleneceği ve YÖK raporunun içeriğinin ne olduğu merak edilirken, İmamoğlu’nun 26 Şubat’ta ifade vermesi bekleniyor.

Related Posts

HSK üyeliği için adaylar belli oldu

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek ve TBMM Genel Kurulu’na sunulacak 15 aday, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda seçildi.

Bu ne perhiz bu ne ihale!

‘Kamuda tasarruf başarıyla sürüyor’ diyen Şimşek’in bakanlığı yeni araç ihalesiyle yandaşlara para aktardı.

ABD’de Türk öğrenci Öztürk davasında yeni gelişme: Temyiz duruşmasında hükümetin avukatları gözaltına gerekçe sunamadı

ABD’de, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle gözaltında tutulan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün temyiz davasında, hükümetin avukatları gözaltı için herhangi bir gerekçe sunamadı.

Gaziantep’te çocuk parkı küle döndü

Gaziantep’te bir çocuk parkında çıkan yangın söndürüldü.

İran’da olumsuz hava şartlarından dolayı 9 can kaybı

İran’da olumsuz hava koşullarında, yıldırım düşmesi ve şiddetli rüzgar nedeniyle son bir haftada 9 kişi hayatını kaybetti, 86 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Manşetlerle çarpışa çarpışa geldik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10. Medya Ödülleri töreninde yaptığı açıklamada ‘Manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. Bunu söylerken hamaset olsun diye değil, gerçeğin ta kendisi olduğu için ifade ediyoruz. Bundan 25-30 yıl öncesinin manşetlerine şöyle bir göz attığınızda, Türkiye’nin nerden nereye geldiğini sizler de gayet net göreceksiniz. Bilhassa, 28 Şubat dönemindeki korkunç medya atmosferini hiçbirimiz hatırlamak istemiyoruz. Manşetler vasıtasıyla doğrudan hükümete ayar verildiği, lise ve ortaokuldaki çocukların öcü gibi gösterildiği, İmam-hatip okullarının önünde sözde gazetecilerin nöbet tuttuğu, vesaiyetçiler adına siyasetçilerin her gün pervasızca örselendiği, köşe yazarlarının jurnalcilik yapmayı gururla anlattığı o karanlık, o utanç verici günleri artık geride bırakmaktan memnuniyet duyuyoruz.’ dedi.